Learn English

13 iun. 2011

THE NOUN - Substantivul


Ce este un substantiv?

Atunci cand predam notiuni de gramatica adultilor, trebuie sa tinem cont de cativa factori. Exista posibilitatea ca acestia sa nu isi aminteasca notiunile gramaticale, pe de alta parte, nu trebuie sa se dezvolte mai mult decat necesar aceste notiuni.

Astfel ca vom explica toate conceptele gramaticale cat mai simplu inainte de predare. Ce este un substantiv? De multe ori, la aceasta intrebare am auzit raspunsul "O parte de vorbire." Ca sa ne reamintim "Substantivul este partea de vorbire care denumeşte fiinţe, obiecte, substanţe, locuri, evenimente şi o serie de noţiuni abstracte."

In limba engleza, cand vorbim de substantiv (in cadrul cursului de incepator), in general prezentam 3 probleme : numarul (formarea pluralului), diferenta dintre substantive numarabile si nenumarabile si genitivul.

1.De ce nu vorbim de gen ?
Nu este nevoie. Diferenta de gen in limba engleza este mai degraba o diferenta facuta din punct de vedere al „sexului”. Pentru englezi „barbat” este genul masculi, „femeie” – genul feminin, insa pentru ei chiar nu prea conteaza ce gen este „masa”, „ora” sau „fericire”. Asta nu inseamna ca vom neglija subiectul, insa il vom prezenta pe parcurs.

2.Cum predam substantivul?
Noi creem 2 teme gramaticale: prima tema cuprinde pluralul si diferenta dintre substantive numarabile si nenumarabile, iar cea de-a doua tema cuprinde genitivul si se va studia in cadrul temei de vocabular „My Family”.

PLAN DE LECTIE – The Noun

I.Singular and plural nous

1.General rule
2.Exceptions
3.Use of „some” and „any”

II.Countable vs. Uncountable

1.Categories
2.Quantity and use of „some” and „any”
3.„How much?” and „How many?”

Niciun comentariu: